Documentatie sites.uu.nl

Manuals

Terug

Blogs

Een blogs, afgeleid van web-log, is een soort online dagboek. Zet je gedachten op een rijtje en deel het met de wereld. Een blog kan over alles gaan, van wat jouw kat ’s ochtend doet, welke bloemen er nu in je tuin groeien, wat je gister gedroomd hebt, welk boek je aan het lezen bent of wat je ook maar wilt delen.Ook geeft een blog interactiemogelijkheden met jouw publiek. Denk hierbij aan reacties die door bijzoekers onder jouw blog geplaatst worden of links naar jouw blog van andere sites (ook wel pingbacks genoemd).


Aangezien je hier bent voor een UU site zal het waarschijnlijk niet over een persoonlijke blog gaan. Je kunt namelijk ook heel goed bloggen over academische onderwerpen, denk hier bij aan:

  • nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied
  • niet vakgebonden informatie voor studenten
  • reisverslagen
  • onderzoeksdagboek

Je organiseert je blogs met tags en categorieën.

Blogs zijn bedoeld voor onderwerpen waar regelmatig nieuwe informatie voor uitkomt, en dus ook regelmatig geupdate worden. Nadat ze geplaatst zijn worden ze in omgekeerde chronologische volgorde op jouw site opgeslagen. Dit betekend dat recente blogs makkelijker te vinden zijn dan oude blogs.

Terug

Laat je horen!

Laat je horen!
Heeft de handleiding geholpen?

Bedankt voor de pluim!