Documentatie sites.uu.nl

Manuals

Terug

Gebruikers

Gebruikers is de term die word gegeven aan u, de gebruiker van WordPress.

Gebruikers zijn te identificeren via hun e-mail adres of hun gebruikersnaam.

Rol: Functie: Toepassing:
Abonnee Gebruikers met de abonnee rol kunnen berichten lezen op jouw website. Dit is alleen relevant als bezoekers niet standaard berichten kunnen lezen. Geef deze rol aan gebruikers van een site waar alleen geregistreeerde gebruikers berichten kunnen lezen.
Schrijver Gebruikers met de schrijver rol kunnen alleen hun eigen berichten aanpassen en verwijderen. Geef deze rol als iemand eenmalig of zelden een stukje tekst schrijft voor de site.
Auteur Gebruikers met deze rol kunnen hun eigen berichten aanmaken, aanpassen, verwijderen en publiceren. Ook kunnen ze hier mediabestanden aan toevoegen. Geef deze rol als iemand regelmatig materiaal maakt voor de site.
Redacteur Gebruikers met deze rol kunnen zelf berichten aanmaken en alle berichten aanpassen, verwijderen en publiceren, ook die van andere gebruikers. Ook kunnen redacteuren reacties beheren en categorieën en links aanmaken en aanpassen. Geef deze rol als iemand bij materiaal van andere gebruikers moet kunnen.
Beheerder Gebruikers met deze rol kunnen alles aan de site aanpassen, van berichten en plugins tot aan gebruikers en wachtwoorden. Geef deze rol aan de beheerder van de site
Superbeheerder Gebruikers met deze rol kunnen alles aanpassen op alle sites op het netwerk, inclusief themawijzigingen. Geef deze rol aan beheerders van meerdere sites
 • Nieuwe Gebruikers Toevoegen

 • Gebruik het Gebruikers – Add User om nieuwe gebruikers toe te voegen.

 • Voer hier het solis-ID of wordpress-gebruikersnaam in van de gebruiker die je wilt toevoegen.
  Kies daar onder welke rol je de gebruiker wilt meegeven.

 • Hier kun je meerdere gebruikers tegelijkertijd toevoegen.
  Geef ieder solis-ID of gebruikersnaam een nieuwe regel.

 • Soms komt het voor dat een gebruiker niet met de universiteit verbonden is of om een andere reden geen solis-ID heeft.

  Als dat het geval is gebruik ga je naar Gebruikers – Alle Gebruikers en druk je op Nieuwe toevoegen.

 • Heeft de gebruiker al een WordPress account (maar geen solis-ID) vul dan het bovenste formulier in en klik op Bestaande gebruiker toevoegen.

  Heeft de gebruiker nog geen WordPress account (en ook geen solis-ID) vul dan het onderste formulier in en klik op Nieuwe gebruiker

Terug

Laat je horen!

Laat je horen!
Heeft de handleiding geholpen?

Bedankt voor de pluim!