Documentatie sites.uu.nl

Gevorderd

Hier vind je alle ‘gevorderde’ handleidingen.

Media

De Bibliotheek Ieder mediabestand dat je aan jouw site toevoegd komt te staan in de Mediabibliotheek. Hieronder zie je zo’n bibliotheek: Het is makkelijk om bestanden aan de bibliotheek toe te voegen. Ga naar Media – Nieuw bestand en sleep het bestand het scherm in of klik op ‘Bestanden selecteren’. Invoegen Je kunt deze bestanden…

Lees meer

Cache Legen

Het Cache is een plaats waar internetgegevens tijdelijk worden opgeslagen om jouw internetgebruik makkelijker te maken. Sites die je vaker bezoekt kunnen sneller geladen worden omdat bepaalde onderdelen dan al in het Cache opgeslagen zijn. Deze handleiding is voor het legen van het cache, specifiek in wordpress. Kijk op deze site hoe je voor jouw…

Lees meer

Search Engine Optimization (SEO)

Heb je behoefte om de zoekresultaten van Google te verbeteren? Vraag dan aan je locale keyuser om de Yoast SEO plugin te activeren. Dit bied een aantal tools om de inhoud van je site te controleren op het gebruik van trefwoorden. Lees hier meer over SEO op de blog van de betreffende plugin auteur.

Lees meer

Gekleurde tekstvak

Gebruik de volgende shortcode voor een gekleurde tekstvak: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra, dui sit amet bibendum vehicula, ipsum eros facilisis tellus, eu mattis felis dolor eget mi. Dan krijg je dit: Je hebt 4 kleuren om uit te kiezen, die stel je in door de volgende type toe te…

Lees meer

Inline voetnoten

Met behulp van de shortcode inline-footnote kunnen voetnoten ingevoegd worden in teksten. Elke voetnoot moet een eigen ID hebben. Voorbeeld: voorbeeld 1 tekst van voetnoot voorbeeld 1. Kijk hieronder hoe dat er uit ziet: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient…

Lees meer

Grijsvlak / well

Een uitgelicht gedeelte of gemarkeerd gedeelte op een pagina kun je aanmaken middels de html codes voor een “well” De code hiervoor nodig is: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies…

Lees meer

Tabellen

Er zijn twee soorten html-codes om tabellen aan te maken in wordpress. 1: responsive tabel Voor een tabel met drie kolommen die zich vanzelf aanpassen aan de grote van het beeldscherm: Vul onderstaande code in in het “tekst” gedeelte van de teksteditor:   2: normale tabel (niet responsive) Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 Zaterdag…

Lees meer

iframe

Een iframe is een veld dat een website weergeeft. Je gebruikt het om een stuk van een andere website of pagina op jouw bericht weer te geven. Om een iframe toe te voegen, gebruiken we de volgende shortcode:   Dit geeft als voorbeeld: De waardes van “width” en “height” zijn naar gelieve aan te passen.

Lees meer

Plugins

WordPress kan uitgebreid worden met extra functionaliteit door middel van plugins. Denk aan de volgende voorbeelden: Formulieren Broodkruimel pad Facebook like buttons en andere social media toepassingen. Extra SEO tools om Google zoekresultaten mee te verbeteren. Meertaligheid Content Sliders Heb je extra functionaliteit nodig, neem dan contact op met je keyuser.   Kijk hier voor…

Lees meer

Laat je horen!

Laat je horen!
Heeft de handleiding geholpen?

Bedankt voor de pluim!