Documentatie sites.uu.nl

Manuals

Terug

Media

De Bibliotheek

Ieder mediabestand dat je aan jouw site toevoegd komt te staan in de Mediabibliotheek. Hieronder zie je zo’n bibliotheek:Het is makkelijk om bestanden aan de bibliotheek toe te voegen. Ga naar Media – Nieuw bestand en sleep het bestand het scherm in of klik op ‘Bestanden selecteren’.


Invoegen

Je kunt deze bestanden ook toevoegen aan jouw berichten en pagina’s. We noemen dit media ‘invoegen’, or ‘embedden’.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De makkelijkste manier is om in de visuele-editor op de Media Toevoegen knop te drukken.

Hiermee kun je een bestand uit jouw mediabibliotheek kiezen of een nieuw bestand toevoegen. De benodigde HTML en eventueel shortcode om de afbeelding goed weer te geven word automatisch ingevoegd.

Video Invoegen

Als je een youtube of vimeo video wilt toevoegen aan een pagina of bericht, plak dan simpelweg de url in je tekst. Dit werkt voor de meeste video bestanden.

Als we bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=8OBfr46Y0cQ plakken in de tekst dan wordt de video ingevoegd:Voor de gehele lijst met media die simpel in te voegen zijn in WordPress, zie deze pagina (engels)

Lecturenet Invoegen

Met behulp van de shortcode ‘lecturenet’ kunnen Lecturenet video’s worden ingevoegd. De shortcode heeft een url van een lecturenet video nodig en optioneel kan een breedte en hoogte worden ingevoerd.

Voorbeeld: [lecturenet url=”http://lecturenet.uu.nl/site1/Viewer/?peid=ebd97b66eed04496bfbf5043073cc0d0″ width=”320″ height=”200″]

Dit geeft als resultaat:


Bestandstypes

Je kunt verschillende types media op jouw site zetten. De volgende bestandstypes kunnen worden geupload naar de Media – Bibliotheek:

Afbeeldingen Documenten Audio Video
.jpg
.jpeg
.png
.gif
.svg, .ico
.pdf
.doc, .docx
.ppt, .pptx, .pps, .ppsx
.xls, .xlsx
.key
.zip
.mp3
.m4a
.wma
.ogg
.wav
.mp4, .m4v
.mov
.wmv
.avi
.mpg
.ogv
.3gp, .3g2
.webm, .flv
bibliotheek Voorbeeld Document

Als je een bestand moet uploaden dat hier niet tussen staat, neem dan contact op met je key-user.

Terug

Laat je horen!

Laat je horen!
Heeft de handleiding geholpen?

Bedankt voor de pluim!